TZ HNK-a će se na forumu predstaviti projektom za razvoj planinskog turizma

Forum za traženje partnera na temu privrede i turizma, ruralnog razvoja i ekologije u sklopu programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora bit će održan 11. decembra u Crnoj Gori (Podgorica), a učešće je najavila i Turistička zajednica HNK-a.
Direkcija za europske integracije Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore, uz podršku  Zajedničkog  tehničkog  tajništva, organiziraju spomenuti forum.
 
Nova ponuda
 
Turistička zajednica HNK-a će se predstaviti s projektom za razvoj planinskog turizma te pokušati pronaći partnera iz Crne Gore da zajedno apliciraju prema europskim fondovima.
Prema riječima Semira Temima, zamjenika direktora Turističke zajednice HNK-a, projekt podrazumijeva uređenje planinskih domova, planinskih i biciklističkih staza, lovnog turizma na planinama Velež, Prenj, Čvrsnica, Čabulja i Vran.
 
- Želimo ponuditi jednu novu turističku ponudu. Pokušat ćemo na ovom forumu pronaći partnera kako bismo zajednički razvili turistički projekt koji će zasigurno biti od posebne  važnosti, kazao je Temim.
 
Bespovratna sredstva
 
Svrha foruma je da se potencijalnim aplikantima omogući da u  neposrednom  kontaktu sa učesnicima  iz susjedne zemlje predstave svoje projektne ideje i pronađu potencijalnu partnersku organizaciju za apliciranje na bespovratna sredstva dostupna u okviru 3. poziva za dostavljanje prijedloga projekata.
Primarni cilj Foruma za traženje partnera jest potaknuti izgradnju prekograničnih partnerstava pružanjem prilike potencijalnih prijavitelja da uspostave direktne  prekogranične kontakte kako bi mogli razmijeniti projektne ideje i osigurati uslove  za buduću saradnju na pripremi i provedbi projektnih prijedloga.
Na seminaru će se govoriti predstavnik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Crne Gore  te predstavnik Direkcije za europske integracije Bosne i Hercegovine.
Piše: A.Bečić
 
 
 Facebook